November 19-én rendezik meg Vince Gálát, melynek helyszíne a művészet egyik legfontosabb és legnagyobb múlttal rendelkező színtere lesz, a Szépművészeti Múzeum.
Az esemény egyik csúcspontja a Vince díjak átadása lesz. Október 31-én lezárult az utolsó szakasz, vagyis a közönségszavazás, megszületett a 20 kategória győztese. Több mint 23 ezer voks érkezett a borokra számos kategóriában mégis alig pár szavazat döntött,így nagyon izgalmas eredményhirdetésre lehet számítani a szervezők közleménye szerint.
A Vince Gála nem csak a Vince Díjról és a borokról, hanem általában a magyar gasztronómiáról fog szólni. Ennek megfelelően étellel és itallal egyaránt kényeztetve lesznek az érzékszervek. A borok mellett párlatok, kávék és további gasztrokiállítók színesítik a kínálatot. Képviselteti magát többek között az öt csillagos tarcali Andrássy Kúria, a négy csillagos Continental Hotel Budapest Araz étterme, a Bartók Reggel.Délben.Este bisztró, a Nour desszertműhely, az Ínyenc kézműves piactér több kiállítója és Gianni Pomo Doro étterme is!
A „Pezsgők és a tenger gyümölcsei" nevet viselő előadáson a kétszeres magyar sommelier bajnok, champagne szakértő Tüű Péter három különböző országból három tradicionális eljárással készült pezsgőt és a hozzájuk komponált spanyol, olasz és francia ihletésű, a tenger gyümölcseire épülő ételpárosítást mutat be. A „Meghökkentő borpárosítások" mesterkurzuson Blazsovszky Péter, a Michelin-csillagos Babel Budapest és a Kiosk Budapest F&B vezetője az egyensúlyalapú párosítás létjogosultságát demonstrálja Vince Díjas borokkal és a két étterem séfjeinek kreációival.