Megmérettetett a hazai kedvenc finomság!
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyt azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit.
A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, amelyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásában foglaltaknak, és a hagyományos diós, a hagyományos mákos és az ínyenc kategóriában mérettettek meg. Ez utóbbi kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek: kedvelt volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva és szilvalekvár, de előfordult a körte, a napraforgó, a fenyőmag, a sütőtök, a mangó és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.
A kategóriánként három-három főből – szaktekintélyekből és hírességekből – álló zsűri összesen 56 bejglit kóstolt meg.