Mákos vagy Diós?
Posted by Peti · Dec 13, 2021

Megmérettetett a hazai kedvenc finomság!

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyt azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit.

A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, amelyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásában foglaltaknak, és a hagyományos diós, a hagyományos mákos és az ínyenc kategóriában mérettettek meg. Ez utóbbi kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek: kedvelt volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva és szilvalekvár, de előfordult a körte, a napraforgó, a fenyőmag, a sütőtök, a mangó és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.

A kategóriánként három-három főből – szaktekintélyekből és hírességekből – álló zsűri összesen 56 bejglit kóstolt meg.

SHARE AND LIKE
MORE IN Gasztró
Ha igazi Hütte hangulatot keresel!
Érkezik a Coca-Cola új, környezettudatosabb palackja
Szilveszteri partik kedvenc itala a GIN!
Gasztró randihelyszínek a fővárosban!
Érkezik a bor legnagyobb ünnepe!
Hungarian Food Business Program
Koktéllal a kezedben utazhatod végig a világot Budapest tetején!
Második lett a magyar csapat!
Bocuse d'Or a HUNGEXPO-n!
OTP Bank Gourmet Fesztivál