Fröccs 2.0 – így hódít a nyár legkedveltebb itala Budapest borbárjaiban
Posted by Judy · Jul 5, 2025

Ahogy beköszönt a júliusi kánikula, újra reflektorfénybe kerül a nyár klasszikusa: a fröccs. Bár a bor és szóda párosítása régóta alap a magyar gasztronómiában, az utóbbi években új életre kelt a poharakban – friss, illatos borokkal, kreatív ízvariációkkal és borbárhangulatban.

A hagyományos olaszrizling és Irsai Olivér mellett ma már kézműves borászatok könnyed, aromás tételei adják a fröccs gerincét.

A fővárosban több hely is újragondolta a klasszikust: a Garden Wine Bar például szabadtéri kerthelyiségében kínál rozéfröccsöt bazsalikomos jégkockával, míg a DiVino és a Bortodoor borbárokban válogatott dűlős borokból készülnek az italok. Nemcsak a bor, a hangulat is megváltozott: a fröccs ma már nem strandbüfés nosztalgia, hanem tudatos választás a fiatalabb borfogyasztók körében – hűsítő, stílusos, mégis könnyed.

Az újhullámos borbárok közösségi programokat, nyári fröccsesteket és tematikus borvacsorákat is szerveznek, így a fröccs nemcsak szomjoltó, hanem élmény is.

A nyári forróságban tehát érdemes felfedezni a fröccs új arcát – akár egy jól behűtött cserszegi fűszeressel a Duna-parton, akár egy rozéfröccsel a belváros szívében. A poharakban pezseg a nyár – és vele egy korty magyar borhagyomány, új köntösben.

SHARE AND LIKE
MORE IN Gasztró
Hűsítő ízek: 7 különleges jeges nyári desszert, amit otthon is elkészíthetsz
Ízek, élmények, kedvencek – Itt a 2025-ös Gourmet Fesztivál!
Húsvéti Gasztronómia Körkép: A Hagyományos Ételek a Világ Különböző Sarkaiból
2025. Évi Étterem Hét: Fedezd fel a gasztronómiai élményeket!
Time Out Market Budapesten
Magyar sikerek a Bocuse d’Or versenyen
Ha igazi Hütte hangulatot keresel!
Érkezik a Coca-Cola új, környezettudatosabb palackja
Szilveszteri partik kedvenc itala a GIN!
Gasztró randihelyszínek a fővárosban!