Hűsítő ízek: 7 különleges jeges nyári desszert, amit otthon is elkészíthetsz
Posted by Judy · Jun 21, 2025

Ahogy megérkezik a nyári kánikula, egyre inkább vágyunk a könnyű, frissítő édességekre. Június a gyümölcsök szezonja – ilyenkor roskadoznak a piacok az epertől, málnától, cseresznyétől vagy épp sárgabaracktól. Miért ne használnánk fel ezeket néhány isteni, jeges nyári desszerthez?

Összegyűjtöttünk 7 egyszerű, de látványos ötletet, amiket te is könnyedén elkészíthetsz otthon – fagylaltgép nélkül is!

1. Epres joghurtfagyi jégkrémformában

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss eper
  • 2 dl natúr görög joghurt
  • 2 ek méz vagy juharszirup
  • 1 tk vaníliakivonat

Elkészítés: Turmixold össze az összetevőket, öntsd jégkrémformákba, és tedd a fagyasztóba legalább 4 órára. Krémes, frissítő és egészséges.

2. Levendulás-citromos granita

Hozzávalók:

  • 3 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk szárított ehető levendula

Elkészítés: A vizet és a cukrot forrald fel, add hozzá a levendulát és a citromlevet, majd hagyd kihűlni. Szűrd le, tedd a fagyasztóba, és 30 percenként kapard át villával, amíg jeges, kristályos állagú nem lesz. Illatos, üdítő és különleges!

3. Fagyasztott szőlő joghurttal

Hozzávalók:

  • mag nélküli szőlőszemek
  • görög joghurt
  • méz (opcionális)

Elkészítés: Mártogasd a szőlőszemeket joghurtba, tedd sütőpapírra, majd fagyaszd le. Egy igazi TikTok-kedvenc: egyszerű, ropogós, hűsítő falatkák!

4. Görögdinnyés jégkása (watermelon slushie)

Hozzávalók:

  • 3 csésze felkockázott, kimagozott görögdinnye
  • 1 marék jégkocka
  • pár levél friss menta
  • 1 tk lime-lé

Elkészítés: Turmixold össze az egészet – azonnal tálald! Remek nyári frissítő akár strandolás után is.

5. Málnás-kókuszos „nice cream” (vegán fagyi)

Hozzávalók:

  • 2 érett banán (fagyasztva)
  • 1 csésze fagyasztott málna
  • 2 ek kókuszkrém

Elkészítés: Turmixold selymesre az egészet. Azonnal kanalazható, vagy visszateheted a fagyasztóba kicsit szilárdulni. Teljesen tejmentes, mégis krémes.

6. Jeges bodzás limonádéfagyi

Hozzávalók:

  • 3 dl házi limonádé
  • 1 dl bodzaszörp
  • vékonyra szeletelt citromkarikák

Elkészítés: Keverd össze, öntsd jégkrémformákba, helyezz bele egy-egy citromkarikát, majd fagyaszd le. Egyszerű, elegáns – egy limonádé újragondolva.

7. Sárgabarackos-mascarponés fagylaltpohár

Hozzávalók:

  • 3 érett sárgabarack
  • 2 ek mascarpone
  • 1 tk méz
  • pár szem tört pisztácia

Elkészítés: Barackot vágd kockákra és fagyaszd le. Turmixold össze mascarponéval és mézzel. Poharakba rétegezve tálald, pisztáciával megszórva. Krémes, gyümölcsös és különleges.

+1 tipp: Fagyiformák nélkül is működik!

Ha nincs jégkrémformád, öntsd a masszát pohárba vagy műanyag dobozba, és tűzz bele egy kis fakanalat vagy fa pálcikát – a végeredmény ugyanolyan finom lesz!

SHARE AND LIKE
MORE IN Gasztró
Ízek, élmények, kedvencek – Itt a 2025-ös Gourmet Fesztivál!
Húsvéti Gasztronómia Körkép: A Hagyományos Ételek a Világ Különböző Sarkaiból
2025. Évi Étterem Hét: Fedezd fel a gasztronómiai élményeket!
Time Out Market Budapesten
Magyar sikerek a Bocuse d’Or versenyen
Ha igazi Hütte hangulatot keresel!
Érkezik a Coca-Cola új, környezettudatosabb palackja
Szilveszteri partik kedvenc itala a GIN!
Gasztró randihelyszínek a fővárosban!
Érkezik a bor legnagyobb ünnepe!