Május 22. és 25. között újra a gasztronómia fővárosává válik Budapest, hiszen a Millenáris Park ad otthont az év egyik legjobban várt kulináris eseményének, a Gourmet Fesztiválnak. A 2025-ös rendezvény minden eddiginél gazdagabb kínálattal és egy nappal hosszabb programmal várja az ízek szerelmeseit, séfeket, borrajongókat és családokat egyaránt.
200 étel, 100 kiállító, 1 nagy élmény
A fesztivál idei témája: „kedvencek”. A részt vevő éttermek séfjei saját kedvenc alapanyagaikból és fogásaikból alkotnak – ezáltal még személyesebb, még izgalmasabb gasztronómiai élményt kínálva. A látogatók több mint 200-féle étel és ital közül válogathatnak, és idén 100 kiállító között 30 új szereplő is debütál.
Kiemelt újdonságként Rácz Jenő vadonatúj, alsóörsi étterme, az Ypsilon by Rácz Jenő itt mutatkozik be először, ahogy a Monokini Kantin is Garai Ádám vezetésével. A nemzetközi vonalat a spanyol sztárséf, Dani García képviseli, aki a Bibo Budapest étteremmel érkezik, de ott lesz a különleges étel-bor párosításairól ismert Fiktív, a szentendrei Teyföl, és a visszatérő kedvencek, mint a Szaletly és a Michelin-csillagos Essência is.
Fine dining, street food, Ázsia – minden egy helyen
A Gourmet Fesztivál továbbra is a fine dining fellegvára, de jelentős street food kínálat is várja az érdeklődőket. Az ázsiai konyha szerelmeseinek kedveznek a Sáo, a QUÍ, a Ramenka és a Tokio éttermek. A desszertfrontot a chocoMe és a Gelateria Pomo D’Oro erősítik, míg a gourmet-delikát standokon különleges fűszerek, olajok, sajtok és egzotikus gyümölcsök várják a kóstolókat.
Italok minden generációnak
A borászatok és sörfőzdék mellett idén különösen nagy hangsúlyt kapnak az alkoholmentes italok – Mayer szörpök, fermentált italok és egyéb frissítők hódítják meg a Z generációt. A fermentáció nagykövete, Farkas Fruzsina – the Green Sommelier is bemutatkozik, akárcsak Tóth Szilárd (SALT) saját márkája, a Szatmár Dry Cured.
Élmény, tudás, család – programok minden korosztálynak
A fesztivál Gourmet Akadémiája ingyenes előadásokkal és workshopokkal várja a látogatókat. Olyan Michelin-csillagos séfek mutatják meg tudásukat, mint Akács István (Pajta), Rózsa Dávid (1910 Gourmet by Hausers), Tóth Szilárd (SALT), vagy Pesti István (Platán). A sztárvendég nem más, mint Dani García, aki a fesztivál kedvéért látogat Budapestre.
A vasárnapi zárónap egyben gyereknap is: játszótérrel, foglalkoztató programokkal, workshopokkal készülnek a legkisebbek számára, ráadásul 18 éves kor alatt ingyenes a belépés.
Gasztronómia elérhető áron
A tavaly bevezetett, pénztárcabarát árkategória idén is megmarad: 2500 forintért már számos kiállító fogásait megkóstolhatjuk – így mindenki bátran kalandozhat a gasztronómiai világban.
A 2025-ös Gourmet Fesztivál tehát nemcsak a gasztronómia, de a közösségi élmény ünnepe is lesz, ahol a legjobb falatok mellé jó társaság, új inspirációk és felejthetetlen pillanatok járnak. Találkozzunk a Millenárison május 22. és 25. között!