A Bocuse d’Or döntőjén Magyarország a legjobb tál különdíját nyerte el, ami jelentős elismerést jelent a magyar gasztronómiai kultúra számára
A 2025. január 26-27 között megrendezett verseny során 24 ország versenyzői képviseltették magukat, a döntőben végül Franciaország az első, Dánia a második és Svédország a harmadik helyet szerezte meg. A magyar csapat, amelynek tagjai Kelemen Roland, Fodor Noel, Szabó László és Dalnoki Bence voltak, szintén figyelemreméltó teljesítményt nyújtott.
A versenyzőknek a döntőben az eddigiekhez hasonlóan kétféle ételt kellett készíteni: a „The Hungarian Feast” (magyar lakoma) különféle ínycsiklandó ételeket tartalmazott, mint például a faszénen grillezett szarvasgerinc, a bélszín, és őzhúsleves Oolong teával, a „Celery Kingdom”, szintén kreatív és ízletes fogásokat sorakoztatott fel.
Bár a magyar csapat összesítésben a 13. helyet szerezte meg, a legjobb tál díjának elnyerése hangsúlyozza a kulináris tehetséget és a kreativitást, amely a magyar gasztronómiát jellemzi. Az, hogy 2023-ban ezüstérmet nyertek, csak fokozza a verseny iránti érdeklődést és a magyar szakácsok iránti elismerést a nemzetközi színtéren. Az elért helyezések és díjak együttese emlékeztet arra, hogy a magyar gasztronómia folyamatos fejlődésen megy keresztül, és hogy a jövőbeli versenyeken is érdemes lesz figyelemmel kísérni őket.